تعیین تکلیف تعطیلی پنجشنبه‌‎ها در خراسان رضوی قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول رقابت نابرابر کارگر ایرانی با ۸.۵ میلیون کارگر افغانستانی واگذاری بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ قطعه زمین به خانواده‌های مشمول طرح جوانی جمعیت در خراسان رضوی پیش‌بینی کاهش ۱۵۰۰ مگاواتی مصرف برق با تغییر ساعت ادارات تعمیرات نیروگاه‌ها از خروج بیش از ۸ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری می‌کند بررسی قیمت میوه و تره‌بار در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | فلفل ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان شناسایی ۶ هزار مشترک برق پرمصرف تجاری در خراسان‌رضوی | قطعی برق ۴۰۰ اداره پرمصرف (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد علت تأثیرپذیری بازارهای مالی از مذاکرات چیست؟ قسط وام ودیعه مسکن ماهانه چقدر است؟ بانک‌ها تا پایان تابستان ۱۴۰۴، در روزهای پنجشنبه تعطیل شدند منتظر افزایش قیمت موبایل و خودروهای وارداتی باشیم؟ | بررسی تأثیر ضمانت‌نامه بانکی بر واردات خودرو و موبایل تأکید وزارت صمت بر ممنوعیت واردات کالا‌های خارجی مشابه تولید داخل شعب کشیک بانک‌ها روزهای پنجشنبه دایر است استاندار خراسان رضوی: گسترش فیبر نوری در مشهد عقب مانده است وزیر نیرو: برق را ۵۰۰۰ تومان می‌خریم ۴۹ یا ۳۹ تومان می‌فروشیم! بیانیه همایش سیاست‌های پولی: نظارت بر هزینه‌ها و کاهش رانت جویی ضروری است برق مشترکین پرمصرف خانگی و تجاری در خراسان رضوی محدود می‌شود (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | جدیدترین قیمت دناپلاس افت ۴ تا ۹۰ میلیونی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز موبایل‌های سامسونگ، شیائومی و آیفون (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول حرکت به سوی صادرات صنایع‌دستی از خراسان رضوی کلید خورد + فیلم تخصیص ارز برای واردات کالا‌های مشابه تولید داخل متوقف شد تفاوت قیمت میلگرد آجدار و ساده؛ کدام مقرون‌به‌صرفه‌تر است؟ نرخ مالیات پرسودترین شرکت‌ها فقط صفر تا ۱۰ درصد بوده است شاخص کل بورس سقف تاریخی خود را شکست | رشد ۳۶ هزار واحدی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برای خرید عرضه اولیه «مهر» چقدر نقدینگی لازم است؟ برق ۱۳۸ بانک و اداره پرمصرف در مشهد قطع شد | بانک‌ها در صدر ادارات پرمصرف 
سرخط خبرها

هر تُن زغال سنگ تولید داخل ۶ میلیون تومان از معدن‌کار خریداری می‌شود | قیمت هر تُن زغال وارداتی چیزی حدود ۲۳ میلیون تومان

  • کد خبر: ۲۹۱۵۳۹
  • ۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷
هر تُن زغال سنگ تولید داخل ۶ میلیون تومان از معدن‌کار خریداری می‌شود | قیمت هر تُن زغال وارداتی چیزی حدود ۲۳ میلیون تومان
یک فعال حوزه معدن گفت: اگر محصولی مثل زغال سنگ با قیمت روز از کشور‌های دیگر وارد می‌شود از تولیدکننده داخلی هم همان نرخ خریداری شود، اما متأسفانه تفاوت‌های قیمتی همه مسائل و مشکلات پنهان در حوزه بخش تولید معدن را روشن می‌کند.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

مصطفی مالداری در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به مشکلات معدن‌کاران در کشور تصریح کرد: در مورد مسائل اجرای قانون در حوزه معدن اگر بخواهیم صحبتی کنیم گله‌مندی‌ها در این حوزه زیاد است، اما مهم‌ترین موضوع که باید به آن بپردازیم این است که وقتی اقتصاد یک مجموعه درست نباشد و محصولی که به سختی تولید می‌شود نتواند با قیمت جهانی به فروش برسد قطعا باید از یک سری از موارد توسعه‌ای در آن حوزه، مثل معدن‌، چشم‌پوشی کرد؛ متاسفانه بخشی از این موارد، طراحی صحیح معادن و به‌کار گرفتن ماشین‌آلات روز در معادن است.

به گفته عضو هیئت مدیره انجمن تخصصی معادن و صنایع معدنی استان خراسان رضوی، در خیلی از معادن ما به دلیل مشکلات تولید، محصول در زمان درست در بازار جهانی عرضه نمی‌شود یا از معدن‌کار خرید نمی‌شود و یا اگر خریدی انجام می‌شود، عمدتا با قیمت جهانی به فروش نمی‌رسد؛ این موضوعات باعث می‌شود اقتصاد آن معدن با مشکل همراه باشد.



وی تاکید کرد: در خیلی موارد محصولات تولیدی ما به قیمت ۵۰ و یا ۳۰ درصد قیمت جهانی به فروش می‌رسد؛ برای مثال در همین زغال سنگ معدن‌کار‌های ما زغالشان را به قیمت حدود ۵ تا ۶ میلیون تومان برای هرتن به کارخانه‌های فولادی می‌فروشند و از طرفی کارخانه‌ها همین سنگ را از کشور‌های دیگر با قیمت ۱۶ میلیون تومان با ارز نیمایی می‌خرند، اگر ارز نیمایی را هم برداریم چیزی حدود ۲۳ میلیون تومان می‌شود. این تفاوت قیمت همه مسائل پنهان در حوزه بخش تولید معدن را روشن می‌کند. این یعنی عملا حمایتی برای تولیدکننده‌های داخلی نیست.

این فعال حوزه معدن افزود: وقتی در مجموعه‌ای بُعد درآمدی هم‌گام با قیمت‌های جهانی نباشد آن مجموعه مجبور است از خیلی از موارد فاکتور بگیرد و عملا پیگیری طرح‌های توسعه‌ای در آن دیگر معنایی ندارد؛ متاسفانه اکتشافات که اصلی‌ترین موضوع در معادن است به‌دلیل نبود بودجه‌های کافی مغفول می‌ماند و نمی‌توان برنامه بلندمدتی داشت.

وی ادامه داد: در چند  سال اخیر، نه‌تنها در حوزه معدن، در خیلی از حوزه‌های دیگر هم این موضوع وجود دارد که خیلی از تولیدکنندگان داخلی محصولشان را تولید می‌کنند ولی متأسفانه به دلایل مختلف، از  جمله واردات مشابه با قیمتی نازل‌تر از تولید داخل، تولید کننده سرخورده می‌‌شود.

مالداری در پایان گفت: از دولتی‌ها انتظار می‌رود که هیچ کاری برای بازار و اقتصاد معدن انجام ندهند، یعنی قیمت‌گذاری دستوری نداشته باشند و اجازه دهند معدن‌کار ما در بازار جهانی محصول خودش را به قیمت جهانی بدهند. عملا تنها درخواست جامعه معدنی این است که دولت اجازه دهد معدن‌کار بدون نیاز به حمایت، محصول را به قیمت روز در بازار جهانی عرضه کند و اگر خود دولت‌ها هم خریدار هستند بعُد حمایتی داشته باشد. اگر محصولی مثل زغال سنگ با قیمت روز از کشور‌های دیگر وارد می‌شوند همان محصول از تولیدکننده داخلی هم با همین نرخ خریداری شود نه اینکه ۴ برابر تفاوت قیمتی داشته باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->